Cauți o geacă cu puf? Vezi aici 8 modele de iarnă!

Cauți o geacă cu puf și nu știi la ce să te uiți mai întăi? Găsești în articolul de azi câteva informații și sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea perfectă, cât și 8 modele de geci cu puf din magazinele online.

Geaca cu puf este o piesă esențială pentru sezonul rece și pentru activitățile în aer liber. Acest tip de geacă este compusă dintr-un material exterior, de obicei nylon sau polyester, cu umplutură din puf de gâscă sau rață. În ziua de azi găsim însă și umpluturi din puf combinate cu alte materiale sintetice și pene.

Diferența dintre cele două tipuri de umpluturi se observă în primul rând la preț, cele cu puf nefiind atât de prietenoase pentru buzunar. Dacă vorbim despre întreținere, geaca cu puf câștigă cu brio, durata de viață a unei geci cu puf ajungând undeva la 20 de ani, daca este spalată și îngrijită corespunzător, în timp ce durata de viață a unei geci cu umplutură sintetică ajunge pe undeva pe la 10 ani. Însă în cazul rupturii sau a găuririi materialului, geaca cu umplutură sintetică este mult mai durabilă, în sensul că nu vei pierde prea mult din umplutură până ajungi cu ea la retuș.

Umplutura cu puf este minunată ca material izolator. Cel mai important aspect este, evident, cantitatea de puf (fill power) folosită pentru umplerea gecii. De obicei, aceasta este exprimată în cifre și reprezintă raportul distribuirii unei uncii de puf pe mai mulţi sau mai puţini inci pătrați. 😳 Aceasta este definiția pe care am găsit-o pentru fill power dar, mai simplu, acest numar reprezintă de fapt capacitatea de izolare contra frig și cât de pufoasă este geaca.

Cantitatea variază, în funcție de model și preț, între 450 și 900. Cele mai multe geci cu puf de pe piață au în jur de 550 și sunt considerate cele mai potrivite pentru activități de zi cu zi. Cele cu putere de izolare mai mare, de 700, sunt mult mai scumpe și recomandate pentru vreme extrem de rece.

Dacă în cazul jachetei de puf ai un număr după care te poți ghida (fill power) și în cazul gecilor cu umplutură sintetică poți găsi pe etichetă un indicator al grosimii și capacității de menținere a căldurii. Acest număr se referă la greutatea în grame a unui metru pătrat de căptușeală sintetică. Astfel că, o jachetă mai groasă și mai călduroasă va fi mai grea și va avea un număr mai mare. Ca idee: 60g pentru o jachetă subțire, 100g pentru una medie și 150+ pentru cele foarte călduroase.

În concluzie, pentru a cumpără o geacă de calitate și durabilă, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte: materialul, grosimea, puterea și tipul de umplere, construcția. Oferta, din fericire, este variată și ai de unde alege în funcție de buget ți preferințele coloristice.

Aici ți-am pregătit 8 modele de geci cu umplutură de puf și umplutură sintetică din magazinele online.
Dacă îți plac, dă click pe poze să vezi cât costă și de unde poți să le cumperi.

 

[one-half-first]

Geacă United Colors of Benetton
Umplutură: 80% puf, 20% pene

[/one-half-first]
[one-half]

Geacă Only
Umplutură: 50% Pene, 50% Puf
[/one-half]

[one-half-first]

Geacă Geox
Umplutură: 80% fulgi, 20% pene
[/one-half-first]
[one-half]

Geacă Jacqueline de Yong
Umplutură: 100% poliester
[/one-half]

[one-half-first]

Geacă Esprit
Umplutură: 70% puf, 30% pene


[/one-half-first]
[one-half]

Geacă Esprit
Umplutura: 70% puf, 30% pene


[/one-half]

[one-half-first]

Geacă Nike
Umplutură:
25% alt material, 75% puf de rata

[/one-half-first]
[one-half]

Geacă Northfinder
Umplutură: Imitation Down 3D-fibre sintetice. Imită și are caracteristicile pufului de gâscă
[/one-half]


Sfaturi pentru a spăla corect o geacă cu puf și de a-i prelungi durata de viață:

  • Geaca cu puf trebuie întoarsă pe dos, cu nasturii și fermoarul închis;
  • Spală geacă singură, fără a adăuga și alte haine in masina de spalat;
  • Folosește un detergent lichid pentru haine delicate;
  • Selectează un ciclu de spălare mai mic de 40 de grade. Clătește de 3-4 ori;
  • Usucă geaca de puf în aer curat și scutur-o periodic, pentru ca puful să se distribuie uniform;
  • Dacă consideri că nu te descurci singură și ți-e teamă să o ruinezi, o poți duce și la o curățătorie specializată.

Eu vă mulțumesc pentru vizită și vă invit să vă înscrieți la Newsletter, sau să mă urmăriți pe Facebook, pentru a vedea mai multe postări cu cele mai faine piese vestimentare şi de încălţăminte din magazinele online din ţară.

Have a lovely day!
✌ & ❤,
Laura

featured image: http://crystalinmarie.com


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply