Idei de decorare a unei mese festive

Să aranjezi o masă festivă nu este chiar atât de dificil precum pare.

În primul rând, trebuie să ţinem cont de nişte reguli simple de poziţionare ale tacâmurillor. Acestea se aranjează în ordinea utilizării lor, din exterior în interior. Furculiţele în partea stângă, lingura şi cuţitul (cu tăişul spre farfurie) în partea dreaptă. Locul paharelor de apă şi vin este întotdeauna deasupra lingurei şi a cuţitului, iar tacâmul pentru desert, fie el furculiţă sau linguriţă, se va poziţiona deasupra farfuriei.

formal-affair-table

Când vine vorba de coloristica şi decorarea mesei, cu atenţie la detalii şi un strop de creativitate, putem realiza aranjamente unice şi elegante, care să îmbie şi să ajute la crearea unei atmosfere festive. Putem combina vesela albă, simplă, cu o faţă de masă colorată, ca una din cele de mai jos, sau invers, veselă colorată cu o faţă de masă albă, şi efectul va fi spectaculos.

                    ◊ Faţă de masă Green Butterflies      ◊ Faţă de masă Blue And Yellow Damask

 

Acum, că tot se apropie Paștele și fiecare dintre noi vom avea invitați, am căutat câteva idei de decorare a mesei și a casei:

  • Pentru un aranjament central al mesei se pot pune  într-un vas de sticlă ouă colorate în pasteluri și câteva rămurele înflorite. Putem vopsi și câteva ouă de prepeliță care vor adăuga un plus de drăgălășenie aranjamentului.

Deco

ramurele

  • Imaginați-vă cât de tare s-ar bucura copiii (și nu numai) dacă ar găsi în fața farfuriei un iepuraș plin cu bombonele. Dar nu orice iepuraș, ci unul făcut chiar de mânuțele noastre, din servețele colorate.

bunny

bunny 2

  • Am găsit într-un magazin online din USA cele mai simpatice decorațiuni pentru scaune. Din păcate nu se fac livrări în Europa, iar la noi în magazine nu am găsit. Dar cu puțină îndemânare și cu materialele potrivite cred că le putem realiza chiar noi.

BUNNYNYBUNYNYN

  • Iar dacă suntem în criză de timp, aranjăm pe șervețel o lalea și o prindem cu o fundiță roz. Simplu și totuși adorabil!

tulip

Voi ce aranjamente de Paște preferați?


Posted

in

by

Comments

One response to “Idei de decorare a unei mese festive”

  1. […]        Idei de decorare a unei mese festive […]

Leave a Reply